MC Escher

Maurits Cornelis Escher (17 de juny de 1898 – 27 de març de 1972) fou un artista neerlandès famós pels seus gravats, litografies i il·lustracions a tinta, que representen construccions impossibles, exploracions de l’infinit i tessel·les.

M.C. Escher va neixer a Ljouwert, Països Baixos, l’any 1898. Escher va rebre la seva primera formació artística a l’escola secundaria de Arnhem, el seu professor el va animar a seguir amb les seves qualitats artístiques. Entre 1919 i 1922 va estudiar a l’Escola d’Arquitectura i Disseny Ornamental de Haarlem amb S. Jessurun. D’aquí va sorgir la influència que tindrà en les seves futures obres. El 1924 es va traslladar a Roma, molts eren viatges per els estudis.

Els exemples més famosos de la seva obra inclouen Mans que dibuixen, una il·lustració que mostra dues mans dibuixant-se l’una a l’altra, Cel i aigua, on jocs de llum i ombra transformen peixos i aigua en ocells i cel, i Ascendint i descendint, on dues fileres de persones pugen i baixen infinitament una escala (l’escala impossible de Roger Penrose, impossible de constuir en la realitat, i sols possible de dibuixar jugant amb trucs de percepció i perspectiva.
L’obra d’Escher té un fort component matemàtic, i molts dels móns que va dibuixar són construits entorn a objectes impossibles, com el cub de Necker i el triangle de Penrose. En d’altres obres empleà tessel·les. La seva obra és molt apreciada pels científics, en especial els matemàtics i els geòmetres, a causa del seu us magistral de políedres i distorsions geomètriques. Per exemple, a Gravitació, uns dinosaures de colors treuen el cap per un dodecàedre estrellat.

FKJHHN,H           sim45

Imagen25_thumb          images

Deixa un comentari